zondag 29 maart 2015

Praktisch

The battle of the Bulge
In december viel de opmars van de Britse en Amerikaanse legers stil. De aanvoerlijnen van brandstof en materiaal waren te lang geworden, de Britse operatie om in Nederland door te steken (Market Garden) was mislukt en de Amerikaanse legers vielen stil tegen de West-Wall, een verzameling bunkertjes, mijnenvelden, antitankversperringen enz. Een poging om deze te doorbreken in het Hürtgenwald was op niets uitgelopen.
Achter die West-Wall had het Duitse leger zijn laatste reserves bijeengebracht. Op 16 december 1944 werd de aanval ingezet en de eerste dagen ging alles vlot vooruit en wisten de Amerikanen amper wat hen overkwam. 30 divisies trokken de Belgische Ardennen en een klein stukje Luxemburg binnen en de beperkte Amerikaanse troepen leden zware verliezen. Maar Bastogne hield stand en de Amerikanen lieten massa's verse troepen aanrukken. In de 2 eropvolgende maanden vochten al die soldaten een bittere slijtageslag uit met vele tienduizenden doden en een grondige verwoesting van huizen en bossen als gevolg.
Route
De route volgt de GR5 van Vianden tot Burg-Reuland en vervolgens de GR56 tot Monschau. Verder naar Eupen gaat het over de Eifelsteig / GR15. De gebruikelijke roodwitte markeringen zijn in Luxemburg vervangen door gele bollen. 

Dag aan dag. 
Dag 1 reis + Gemünd - Vianden 13 km +650 m
Deze ging op het laatste moment niet door.
Het is het meest logische om te starten aan de bushalte "Gemonnerbreck" van lijn 663, dan komt je op het einde van de tocht mooi in de jeugdherberg toe. Verblijf in de prachtig gelegen jeugdherberg van Vianden. Heel professionele ontvangst en alles prachtig verzorgd.Prijs/kwaliteit is dit een echte topper. In de zomer is in Gemünd een camping beschikbaar.
Dag 2 Gemünd - Ouren 30 km +900 m
's morgens de bus 663 naar "Gemonnerbreck". Vooral in het eerste deel zijn er pittige hoogteverschillen ; ook die kan je deels vermijden door via Duitsland te gaan. In het tweede deel (dat start net ten noorden van Dasburg) volgt de route meer de oever van de Our.
In Ouren zijn er enkele hotelletjes. Ik bleef in Dreilandenblick. Alles was OK en verzorgd, maar je betaalt in deze hotelletjes wel de meerprijs van het alleen reizen.
Dag 3 Ouren - Sankt-Vith 26 km +750 m
Rustige etappe met een logische break in Burg-Reuland met bezoek aan de burcht-ruïnes. Ik deed ook een ommetje langs Galhausen, wat de etappe weer wat langer maakte.
Verblijf in de jeugdherberg van Sankt-Vith. Heel hartelijke (Nederlandstalige) ontvangst. In Sankt-Vith vind je alle soorten winkels en restaurantjes. 
Dag 4 Sankt-Vith - Losheimergraben 33 km +800 m
Lange etappe, met ook een paar stevige hellingen. Meestal rustig stappen over brede boswegen.
Verblijf in hotel Schröder in Losheimergraben. Goedkoop maar heel degelijk  Duits plattelandshotelletje met alles wat je als wandelaar nodig hebt. Van de drukke verkeersweg voor de deur heb je totaal geen last : het is er superrustig.
Dag 5 Losheimergraben - Monschau 36 km +800 m
Lange etappe, die je op het einde een paar km kan inkorten door af te steken naar Höfen. Daar kan je de bus nemen naar Monschau (zeer frequent in week ; goed plannen in weekend !). Nog andere route-indelingen met kortere etappes zijn ook mogelijk : de GR56 is zeer flexibel !
In Monschau is de jeugdherberg in de oude burcht een must. Toplocatie. Ben je wat veeleisender op vlak van lekker eten of Wifi-behoeftes, beperk je dan tot B&B en trek 's avonds de stad in.
Dag 6 Rondje Monschau 25 km +500 m
Ik stelde zelf een lus samen. Noordwaarts de stap verlaten langs de West-Wall restanten, de RAVeL-Vennbahn om lekker relax door te stappen, een lus langs Kreuz-Im-Venn en Ruitzhof en terug langs de Rur via de GR56.
Dag 7 Monschau - Eupen 25 km +600 m
De eerste kilometers van de GR15 / Eifelsteig zijn heel stedelijk. Na 3 schitterende wandel-routes die het centrum van Monschau direct met de natuur verbinden viel dit wat tegen. Daarna zorgen de Hoge Venen en de Getzbach voor een dosis natuur. Rond het stuwmeer van Eupen vond ik de overdosis asfalt er te veel aan en week ik uit naar het klassieke parcours langs de Hill. 
 
Varianten. 
Hier en daar is het logischer om een variant te nemen. Dit zijn de voornaamste:
- dag 2 : tussen Stolzembourg en Dasbourg volgt de GR soms kilometerslang de grote baan. Je kan daar beter de Duitse oever van de Our volgen (von Grau zu Grün wandelpad).
- dag 4 : als je gewoon de GR56 volgt tegen de klok in heb je dit niet aan de hand, maar ik koos voor een nachtje in Sankt-Vith. Dan is na enkele km de doorsteek langs Antoniusbaum - Setz (Atzerath) - Schönberg het meest logisch. Twee keer klimmen tot 550 m en terug afdalen naar de Our. Niet gemarkeerd, maar zolang je de Ourvallei links van je houdt, kom je er wel.
- dag 5 : de narcissenweiden binnen de verste zone van het kamp van Elsenborn. Deze veiligheidszone wordt maar af en toe afgesloten. Check hier.
- dag 7 : het fietspad langs het stuwmeer vermijden : dit kan door bij het begin van het stuwmeer door te steken via "Meyerskreuz" naar de GR573 langs de Hill. 

Start en einde bereiken
Vianden : met trein naar Luxemburg. Vanuit station Clervaux bus 663 naar Vianden (5-tal keer pet dag) vanuit station Ettelbrück bus 570 (1 soms 2 keer per uur). Rijdt allemaal ook in het weekend en de vakantie.
Eupen : 1 maal per uur trein. Zeer veel bussen om je doorheen de stad te loodsen als dat laatste halfuurtje stadsstappen er teveel aan is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten